X

Kokular Hakkında Ne Biliyorsunuz ?

Kokular Hakkında Ne Biliyorsunuz ?
Koku endüstrisi milyonlarca doları içine alan dev bir sektördür. Genel oda kokularından çamaşır kokularına, parfümlerden kozmetik kokularına kadar birçok alanda mucizeler yaratır. Koku sayesinde insanların bir kişi hakkındaki fikirleri değişebilir.

 

 

Özellikle ilk izlenimde oldukça etkili olan kokulardan en çok bilineni parfüm şişelerinin içinde bulunanlardır. Bu nedenle insanların parfüm merakı her geçen gün daha da artar. Parfüm ve doğru kullanımları hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterler. Bunlardan başlıcası ise sigara kullanan insanların parfüm kokuları hakkında merak ettikleridir.

 

 Sigara İçmek Bir Parfümün Cilt Üzerindeki Etkisini Değiştirir Mi?

 

 Evet. Nikotin, vücut kimyanızı değiştiren ve koku alma şeklinizi etkileyen bir maddedir. Sigara içiyorsanız, sadece kokular cildinizde uzun süre dayanmaz, aynı zamanda koku alma duyunuzun daha yoğun olduğunu görürsünüz.

 

 Aynı zamanda antibiyotikler de orjinal parfüm üzerindeki etkiyi değiştirir. Çünkü birçok antibiyotik cildinizin kokusunu değiştirir. İkincisi, onların eylemleri cildinizdeki bakterileri yok eder, bu da cilt yağlarınızla karışarak sizin için kendine özgü bir koku üretir.

 

 Koku Notları Nelerdir?

 

 Cildinize sürerken bir kokunun geliştirildiği farklı aşamalardır. Bu aşamaların veya not gruplarının her birinin farklı bir derecesi vardır. Baş ya da üst notalar bir tester parfüm seçeneğinin ilk izlenimidir. Bunlar, ilk püskürtüldüğünde yaşadığınız koku olan hafif uçucu notalardır. Orta notalar bileşimin çekirdeğini oluşturur ve kokunun baskın temasıdır. Bu outlet parfüm teması vurgulanmış ve temel notlarla sabitlenmiştir. Bir parfüm satın alırken hangi notalar üzerinde etkili olduğuna bakılmalıdır.

 

BİZE ULAŞIN

Birbirinden Özel kampanyalarımızdan ve ürünlerimiz hakkında bilgi almak için Hafta içi
08:00 / 18:00'a kadar bize ulaşabilirsiniz.

BİZE YAZIN

Mecidiyeköy Mah. Şahinler Sok.
No:3/A Şişli/İstanbul
0850 885 17 08
  • image
  • image