X

Kokuların Büyüsü

Kokuların Büyüsü
İnsanlar giyimleriyle karşılanır, sözleriyle uğurlanır ve kokularıyla hatırlanır. Kokulu esans yağları, aromatik karışımlar ve çeşitli kimyasal maddelerden elde edilen, insan vücudunun etrafa güzel kokular yaymasını sağlayan karışımlara parfüm denir. En eski parfüm kaynağı güller olmuştur. Osmanlı İmparatorluğu zamanında, parfüm elde etmek için bir gül bahçesi ve gül yağı yapılan mekanlar olmuştu ve burada gül yağından kremler ve parfümler yapılmaktaydı.

 

Günümüzde güzellik uzmanları tarafından geliştirilmiş teknoloji ile yapılmakta olan parfümlere orjinal parfüm denmektedir. Bu parfümler çeşitli markalarda satışa sunulmaktadır. Fiyat oranı oldukça yüksek bu parfümlerin raflarında ilk sırada tester parfüm adında şişeler bulunmaktadır. Bu parfümler orjinali ile tamamen aynı, müşterilerin kokuyu tanıması ve denemesi amacıyla konmuş ürünlerdir. Markaların kariyerleri yükseldikçe fiyat oranı da artmaktadır. Çok beğenilen bir ürün satış fiyatında bütçeye uygun değilse belli bir zaman sonra outlet bölümüne bakmakta fayda var. Çünkü satılmadan yenileri gelen parfümleri, elden çıkartmak için daha uygun fiyata sunarlar. İşte bu parfümlere outlet parfüm denir.

 

 Parfüm Çeşitleri

 

 Parfümlerin hafif ve fresh ya da tatlı ve şekerli çeşitlerde birçok seçeneği vardır. Her parfüm herkes için güzel gelmeyebilir. Örneğin tatlımsı parfümleri sevenler kadar sevmeyenler de vardır. Tatlı ve şekerli parfümler meyve tatlılığında, çikolata, karanfil, vanilya gibi tatlı ve şekerli kokular kullanırken fresh parfümler bunlardan uzak, hafif kokuları bunaltmayacak yoğunlukta kullanılır.

 

 Açık Tenli ve Sarışınlar İçin Parfüm Seçimi

 

 Sarışınlar için parfüm seçimi tatlı vanilya notaları ile sarılıp sarmalanmış hanımeli, müge, zambak gibi zarif çiçeksi notalara sahip parfümler olmalıdır. Genellikle meyveli kokular, hafiflik ve tazelik etkisi hissini verir. Fakat baharatlı kokulardan uzak durmalıdırlar.

 

 Esmer Tenliler İçin Parfüm Seçimi

 

 Esmer tenliler için parfüm seçimi çoğunlukla keskin kokulardır. Gül ve yasemin ile zenginleştirilmiş oryantal parfümler sayesinde istedikleri öz güveni elde ederler. Temel notaları misk, amber, vanilya ve değerli ağaçlardır. Bunlara genellikle egzotik ağaçlar ve baharat özleri eşlik eder.

 Kumral ve Buğday Tenliler İçin Parfüm Seçimi

 

 Esmer ve buğday tenli kişiler daha çok baharat ve çikolata ağırlıklı kokuları tercih edebilirler. Onların tenleri bu tarz kokuları rahatlıkla kaldırır. Çiçek ve meyvemsi kokular asla tercih edilmemelidir.

BİZE ULAŞIN

Birbirinden Özel kampanyalarımızdan ve ürünlerimiz hakkında bilgi almak için Hafta içi
08:00 / 18:00'a kadar bize ulaşabilirsiniz.

BİZE YAZIN

Mecidiyeköy Mah. Şahinler Sok.
No:3/A Şişli/İstanbul
0850 885 17 08
  • image
  • image