X

Parfüm Tarihçesi Hakkında

Parfüm Tarihçesi Hakkında
Güzel kokmak ve kokusuyla etrafındaki herkesi büyülemek isteği yüzyıllardır süregelmekte... Parfümler sihirli karışımları ile insanların bu isteğine cevap vermek, hayatımıza güzellik katmak için, hep önemli bir yere sahip oldular. .

Gündelik hayatımızda önemli bir yere sahip olan parfümün tarihini biliyor muyuz?

Tarihi oldukça eskilere dayanan Parfüm kelime olarak; Latince, kokulu duman anlamına gelen “perfumum” kelimesinden geliyor.Parfüm ilk olarak Antik Mısır döneminde kullanıldı. Tarihi kaynaklara göre; Mısırlılar güneş tanrıları Râ için güneşin doğuşundan batışına dek kokulu otlar yakarlarmış. Ölülerini ise kokulu yağlar kullanarak mumyalar öyle mezara koyarlarmış.

Daha çok dini törenlerde kullanılan etkileyici kokular, gündelik hayatta da zamanla yerini almış. Özellikle seçkin zenginler çiçek aromalı kokular kullanır, konumlarını bu şekilde belli ederlermiş. Mısırlılardan sonra Persler güzel kokuları siyasi statünün göstergesi olarak kullanmışlar.Yunanlılar ve Romalılar zamanında ise parfüm bir sanat olarak görülmeye başlamış. O dönemde üretiminin daha profesyonelce yapıldığına dair arkeolojik kalıntılara rastlanmış, bu kalıntılara göre MÖ 2000 yılında bir parfüm fabrikası bile varmış.

Çağdaş niteliklere sahip ve bilinen ilk parfüm 14. yüzyılda, 1370 yılında yapıldı. Esans ve biberiye yağı ile alkol karışımından elde edilmiş, lavanta yağı ile zenginleştirilmiş bu karışıma  Macar Suyu adı verilerek,  Macar kraliçesine atfedildi.

16. yüzyılda parfümün gelişme süreci hızlandı. O yıllarda parfümün en çok üretilip tüketildiği ülke Fransa’ydı.17. ve 18. yüzyıllarda, cam endüstrisinin de gelişmesiyle birlikte parfüm endüstrisi de oldukça gelişti.Paris’te ticari olarak parfüm üretilmeye başlandı ve zaman içinde gelişerek  günümüzdeki yerini aldı. Günümüzde Fransa hala Avrupa parfüm tasarımının ve ticaretinin merkezidir. 20. yüzyılda parfümler muhteşem içerikleri kadar, şişeleriyle de birer sanat eseri halini alarak çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline geldi.

 

 

BİZE ULAŞIN

Birbirinden Özel kampanyalarımızdan ve ürünlerimiz hakkında bilgi almak için Hafta içi
08:00 / 18:00'a kadar bize ulaşabilirsiniz.

BİZE YAZIN

Mecidiyeköy Mah. Şahinler Sok.
No:3/A Şişli/İstanbul
0850 885 17 08
  • image
  • image