X

Parfüme Alerjiniz Varsa Ne Yapmalısınız?

Parfüme Alerjiniz Varsa Ne Yapmalısınız?
Parfümün etkileri birçok kişi tarafından kabul edilen bir gerçektir. Hoş kokulu parfümler hem sizin hem de koklayan kişinin duygularını harekete geçirecektir. Eğer doğal olmayan parfümleri tercih edecek olursanız bu vücudunuzda alerjik belirtilerin ortaya çıkmasına neden olacaktır.

 

 

Eğer cildiniz parfüme karşı hassasa bu durumda tamamen orjinal parfüm kullanmalısınız. Ayrıca alacağınız parfümlerin tamamen doğal ve sulandırılmamış olmasına dikkat etmelisiniz. Kaliteli markaların doğal parfümlerini kullanacak olursanız herhangi bir alerji belirtisiyle karşı karşıya kalmayacaksınız.

 

 Alerjik Belirtiler

 

 Her ne kadar önlem alacak olursanız olun kullandığınız parfümler vücudunuzda alerjik belirtilerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu gibi belirtilerde parfüm kullanmayı bırakarak en kısa sürede doktorunuza görünmeniz gerekiyor.

 

 Eğer astım ve benzeri hastalıklarınız varsa bu rahatsızlıklarınızı kullandığınız parfüm tetikleyebilir. Bu tür rahatsızlıklarda parfümünüzü seçmeden önce doktorunuzdan tavsiye alabilirsiniz. Outlet parfüm kullananlarda görülen alerjik belirtiler ise baş ağrısı, solunum zorluğu, ciltte kaşınma ve tahriş, gözlerde sulanma, mide bulantısı gibi rahatsızlıklardır.

 

 Bu alerjik belirtiler ağır belirtiler değil hafif belirtilerdir. Eğer sadece parfüm kullandığınız zamanlarda bu tür rahatsızlıklarınız varsa alerji kontrolü olmanız gerekiyor. Ayrıca ilk anda bir kokuya temas ettiğinizde hapşırma başlıyorsa büyük ihtimalle o parfüm içerisinde yer alan baharatlara karşı alerjiniz var demektir. Bu nedenle tester parfüm seçimlerinizi dikkatli yapmalısınız. Aldığınız parfümleri denedikten sonra alerjiniz olup olmadığını gözlemlemeli ve sonuca göre parfümünüzü değiştirebilirsiniz. Siz de bunlara dikkat ederek sizin için doğru parfümü seçebilirsiniz.

BİZE ULAŞIN

Birbirinden Özel kampanyalarımızdan ve ürünlerimiz hakkında bilgi almak için Hafta içi
08:00 / 18:00'a kadar bize ulaşabilirsiniz.

BİZE YAZIN

Mecidiyeköy Mah. Şahinler Sok.
No:3/A Şişli/İstanbul
0850 885 17 08
  • image
  • image