X

Kokunuz Daha Kalıcı Nasıl Olur?

Kokunuz Daha Kalıcı Nasıl Olur?
Günlük hayat sürekli koşturmaca içinde olmayı gerektirirken, istenmeyen vücut kokularına da sebep oluyor. Hiç kimse ter kokusuyla bulunduğu ortama rahatsızlık vermek istemez. Gerek ortamlarda güzel kokmak ve insanları etkilemek, gerekse temiz hissetmek amacıyla kullanılan parfümler, modern hayatın vazgeçilmezlerinden olmayı çoktan başardı bile.

Erkek ve kadınlar için parfüm seçimi, karakterinin bir yansıması, çekiciliğin ve cazibenin önemli bir parçasıdır. Koku kişisel ifade tarzınızdır aslında bir nevi imzanız gibidir desek çok da yerinde olur. Birçok faktör kendi kokunuzun oluşumunda rol oynar.Ten renginiz, cilt tipiniz, kişiliğiniz, vücut kimyanız ki bu yeme içme alışkanlığınızla bile değişkenlik kazanıyor. Yaşadığınız yerin iklim özellikleri gibi faktörler...

Koku seçmek hiç de o kadar kolay değil gibi gözüküyor değil mi????

Ten renginin esmer, buğday veya beyaz oluşu kokunun karakterine de etki ederek farklı yansımalara sebep olabiliyor. Bunu bir başka şekilde şöyle de ifade edebiliriz bir elbise düşünün herkesin üzerinde farklı şekilde durur, vücut yapısı her insanın farklıdır çünkü, işte bu durum parfümler için de aynen böyledir.

Cildin yağlı olması parfümün kalıcılığını artırmaktadır. Yağlı cilt tiplerinde odunsu ve baharatlı kokular, kuru ciltlerde ise çiçek kokuları daha kalıcı ve hoş durabilir.

Esmer tenli ve yağlı bir cilt tipine sahipseniz; oryantal veya egzotik kokular seçebilirsiniz. Temel notaları misk, amber, vanilya olabilen bu kokulara baharat özleri de eşlik edebilir.

Sarışın beyaz tenli ve kuru bir cilde sahipseniz, parfüm seçiminizi çiçek kokularından yana yapabilirsiniz.

Buğday tenli, kumral diye de adlandırılan ten rengine sahipseniz,   adaçayı, lavanta, meşe, ve sakız notaları içeren kokular size daha yakışacak özelliklere sahiptir.

Kokular genelde Üst Nota, Orta Nota ve Alt Nota olarak 3 notada toplanır.  Kokuda uyum ve ahenk bunların birbiriyle uyumuyla orantılıdır.

Eğer seçmiş olduğunuz koku cildinizde tahmin edilenden daha kısa sürede yok oluyor ise aynı parfümün sabunu, vücut kremi, duş jeli gibi kokuyu destekleyecek set halini kullanabilirseniz bu kokunuzun kalıcılığını arttıracaktır.

Kokununuzun üzerinizde kalması için sık sık tekrar gerekiyorsa eau de parfüm (edp), krem parfüm gibi aynı parfümün daha kalıcı çeşitlerini kullanmanız kalıcılığı açısından daha etkili olacaktır.

BİZE ULAŞIN

Birbirinden Özel kampanyalarımızdan ve ürünlerimiz hakkında bilgi almak için Hafta içi
08:00 / 18:00'a kadar bize ulaşabilirsiniz.

BİZE YAZIN

Mecidiyeköy Mah. Şahinler Sok.
No:3/A Şişli/İstanbul
0850 885 17 08
  • image
  • image