Orijinal Parfüm Nasıl Anlaşılır?

Orijinal Parfüm Nasıl Anlaşılır?
Parfüm alırken çoğu kişinin sorguladığı durumlardan biri de orijinal olup olmaması durumudur. Sektörde parfüm üretimi çok fazla olduğundan bir parfümün orijinal olup olmadığını anlamak her zaman kolay değildir. Özellikle internet alışverişlerinin artması ile birlikte internet üzerinden alabileceğiniz bir parfümün orjinalliğini anlamak daha da zordur.

Parfüm alırken çoğu kişinin sorguladığı durumlardan biri de orijinal olup olmaması durumudur. Sektörde parfüm üretimi çok fazla olduğundan bir parfümün orijinal olup olmadığını anlamak her zaman kolay değildir. Özellikle internet alışverişlerinin artması ile birlikte internet üzerinden alabileceğiniz bir parfümün orjinalliğini anlamak daha da zordur. İlk bakışta orijinal ve sahte parfüm aynı gibi görünse de aralarındaki farkı fark etmenizi sağlayacak belli başlı hususlar bulunur. Bu faktörlere dikkat ettiğiniz taktirde orijinal parfüm olup olmadığını anlayabileceksiniz. İşte orijinal ve sahte parfümü anlamanın yolları…

·         Fiyatlara Dikkat Edin

Parfüm alırken dikkat etmeniz gereken hususların başında fiyat durumu gelmektedir. Çünkü orijinal bir parfüm piyasa fiyatının altında satılmamaktadır. Orijinal parfümlerin indirime girmesi normaldir fakat sahte ya da imitasyon olmaması için fiyat araştırması yapmanız gerekir. Satıcılar arası fiyatlamaları kontrol edip orijinal parfüm fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

·         Cildinizde Reaksiyon Olup Olmadığını Gözlemleyin

Sahte parfümler çoğunlukla cilt alerjisine sebep olabilmektedir. Bu durum her zaman gerçekleşmemekle birlikte çoğu kişide gözlemlenir. Parfümü almadan önce kolunuzun bir kısmına sıkıp gözlemlemekte fayda vardır. Kızarıklık, kaşınma ya da alerji oluşması parfümün sahte olduğuna işaret eder.

·         Parkod İncelemesi Yapın

Orijinal parfüm şişe ve kutularını dikkatlice incelemelisiniz. Orijinal parfümler mutlaka kutularıyla satılmaktadır. Parfüm ambalajlarının altında orijinalse barkod bulunur. Barkodsuz parfümler orijinal değildir.

·         Kutu Analizi Yapın

Orijinal parfüm araştırmasında göze çarpan hususlar arasında kutu faktörü bulunmaktadır. Sahte parfümlerin kutuları orijinal olanlardan farklıdır. Hatalı veya eksiz yazı olması ve kalitesiz kutuya sahip olması parfümün sahte olduğuna işaret etmektedir.

·         Kalıcılığını İnceleyin

Parfümlerde sıklıkla yapılan hatalardan biri de kalıcılığının olmamasıdır. Parfümün kalıcılığı orijinal olup olmamasını net şekilde gösteren durumların başında gelir. Koku kalıcılığının yanı sıra sahte parfümler kıyafetlere sıkıldığı zaman leke bırakabilmektedir.

·         Renk Faktörünü Göz Önünde Bulundurun

Sahte parfümler orjinallerine göre farklı renklere sahiptir. Daha önceden kullandığınız bir parfümü alacaksanız sahte olduğunu daha rahat anlayabilirsiniz. Orijinal parfüm sahte parfüme göre daha yoğun yapıya sahiptir. Parfüm sahteyse su gibi bir yapıya sahip olacaktır. Parfümü teninizle temas ettirdiğinizde de renk gözlemliyorsanız bilin ki parfüm sahtedir.

Yukarıda verilen hususlar parfümün orijinalliğini belirleyen en önemli faktörlerdir. Fakat bununla birlikte parfüm şişesinin kalitesi, çalkalama işlemleri, parfüm ömrü, seri numarası ve satın alınan yerler de belirleyici faktörler arasındadır.

Orijinal Parfüm Sorgulama

Parfüm batch kodu sayesinde satın aldığınız parfümün orijinalliğini sorgulayabilirsiniz. Barkod sorgulama işlemi sayesinde orijinalliğini ya da kullanım ömrünü rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Parfüm sorgulama işlemi herkesin yapması gereken işlemlerden biridir. Çünkü sağlığınıza olumsuz etkileri olabileceği gibi bütçenize de zarar verebilir. Sorgulama işleminde izleyebileceğiniz adımlar şu şekildedir;

·         gepir.org.tr adresine girip karşınıza çıkan sayfada GTIN ile ara kısmına parfüm kutusunda bulunan barkod numarasını girin.

·         Altta yer alan kutucuklarda ‘Sahibi’ ve ‘Tam Eşleşen’ seçenekleri çıkacaktır. Sahibi seçeneğine tıklarsanız üreticinin sizin ürününüz ve benzeri ürünleri karşınıza çıkacaktır. Tam eşleşen seçeneğinde ise batch kodu parfüm numarası sayesinde ürününüzün sorgulamasını yapabilirsiniz.

·         Ürünün sistemde kayıtlı gözükmesi orijinal parfüm satın aldığınızı gösterir.

BİZE ULAŞIN

Birbirinden Özel kampanyalarımızdan ve ürünlerimiz hakkında bilgi almak için Hafta içi
08:00 / 18:00'a kadar bize ulaşabilirsiniz.

BİZE YAZIN

Mecidiyeköy Mah. Şahinler Sok.
No:3/A Şişli/İstanbul
0850 885 17 08
  • image
  • image