X

Orjinal Parfüm Nasıl Anlaşılır

Orjinal Parfüm Nasıl Anlaşılır
Misss gibi kokmayı kim istemez ki. Kokunun, insanlar üzerindeki etkisi tartışılmaz ve bu herkes tarafından bilinen bir şeydir. Güzel kokular insanları daima pozitif etkilemiştir. Kokuların verdiği temizlik, ferahlık hissi yadsınamaz. Hatta bir parfüm bazen kendinizi güzel hissetmenin yanısıra daha güçlü ve zenginlik algısı bile yaratabiliyor. Parfüm, kozmetik endüstrisinde en büyük rekabet ortamının olduğu alanlardan biridir.

Orjinal parfüm nedir?

Orijinal parfümlerin özelliği kendilerine özel ve genellikle taklit edilemeyen bir kokularının olmasıdır. Orjinal parfüm doğal çiçek ve bitki esanslarından üretilir. Sahte parfümler ise orjinal parfüm içeriğinde ki esansları taklit eden sentetik maddelerden üretilir. Oldukça belirgin ayırt edici içerikler aslında.Biri doğal kaynaklar, diğeri ise sentetik tamamen yapay maddeler.

 

Bir Parfümün Orijinal Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Bir parfümün orijinalliğinin anlaşılabilmesi için parfümün ilk sıkıldığı andan uçtuğu ana kadar ki koku seviyeleri en belirgin ayırt edici özelliktir. Orijinal parfümün kokusu ilk sıkıldığı anda kendini belli eder, güçlü ve daha serttir. Genellikle birkaç dakikada yok olur. Asıl vurgu yaptığı ikinci aşamada daha derin bir koku bırakır, bu koku en fazla bir saat kadar iz bırakır.

 

Parfümün ilk sıkıldıktan itibaren ancak sekiz/ dokuz saat sonra kaybolan ve tende en kalıcı olarak bıraktığı kokusu ise üçüncü aşamasıdır. Bu koku diğerlerine göre en hafif olan kokudur. Bir parfümün orjinal parfüm olduğunu gösteren bir diğer gösterge ise belli bir süre sonra kokusunun tamamen ortadan kalkmasıdır. Sentetik malzemelerden yapılan sahte parfümler ise vücutta daha uzun kalarak, yaklaşık  yirmi dört saat boyunca kalır ve bu uzun zaman içerisinde bıraktığı iz daha keskin, rahatsız edici ve acı bir koku yayar.

Orijinal Parfümler Niye Pahalı?

Orjinal parfümlerin içeriğinde kullanılan hammaddelerinin pahalı olması fiyatlarının pahalı olmasına en büyük etkendir. İyi kalite orijinal parfümlerde gerçek bitki yağı esansları kullanılır ve kimyasallar sadece bağlayıcı olarak ve çok az miktarda kullanılır. Bitki yağı esansları bitki çiçeklerinden çok zor elde edilen ve bir gramı için bazen tonlarca bitki çiçeği kullanılması gereken esanslardır ve fiyatları da oldukça yüksektir. İyi bir parfüm içeriği sadece alkol ve bitkisel esanslardan oluşur. 

Sahte parfümlerin içeriği ise sadece kimyasal malzemeler  kullanılarak üretilirler ve bu sebeple fiyatları orijinal parfümlere göre oldukça çok  ucuzdur.İçeriği tamamen kimyasal bileşenlerden oluşan,, kalitesiz ve piyasada uygun fiyata satılan taklit parfümler, orjinal parfümler kadar kalıcı olmamasının yanı sıra, cilt hastalıklara sebep olabilir ve sağlığınızı da tehlikeye sokabilmektedir. 

Orijinal Parfüm Nereden Alınır?

 

Orijinal parfüm alınabilecek en bilinen yerler arasında,  gümrüklerdeki free shop mağazalarını gösterebiliriz. Gümrük free shop mağazaları doğrudan devlet denetimindedir ve buralarda  sahte parfüm satılması mümkün değildir.Güvenilirliği kanıtlanmış bilindik kozmetik firmaları da orijinal parfüm satın alabileceğiniz yerlerdir.Bilindik ve güvenilir zincir mağazalar, marketler ve parfümeri  mağazaları da orijinal parfüm satın alabileceğiniz satış noktalarıdır.

 

 

 

BİZE ULAŞIN

Birbirinden Özel kampanyalarımızdan ve ürünlerimiz hakkında bilgi almak için Hafta içi
08:00 / 18:00'a kadar bize ulaşabilirsiniz.

BİZE YAZIN

Mecidiyeköy Mah. Şahinler Sok.
No:3/A Şişli/İstanbul
0850 885 17 08
  • image
  • image