X

Parfüm Çeşitleri

Parfüm Çeşitleri
Parfümler günlük yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Güzel kokmak isteyen kadın ya da erkekler parfüm kullanmaktadır. Bu sayede insanların birbirlerini rahatsız etmelerinin de önüne geçilmektedir.

 

Parfüm Nedir? Parfüm Çeşitleri Nelerdir?

 

Parfüm Nedir?

Parfüm, koku demektir. Pur Fumme kelimesinden türemiştir. Kelimenin kökeni Fransızcadır. Parfümün geçmişi 5000 yıl öncesine kadar dayanır. Ra denilen Mısırlıların tanrısına tapınırken Mısırlılar kokulu otlar yakardı. Firavunlar öldüğünde ölülerinin iç organları törenle ayrı ayrı kavanozlara konur daha sonra da mumyalanmadan önce kadavranın içi kokulu yağlarla kaplanırdı. Fransızlar parfüm çeşitleri konusunda 13-14. Yüzyılda uzmanlaşmaya başlamıştır. Bugün de parfüm şişeleri ayrı bir sanat haline dönmüş ve satışta büyük karlar sağlamıştır. 21. Yüzyıl parfüm çeşitleri konusunda ve parfüm kullanmada artık son noktasındadır.

Kalıcı Parfüm Fiyatları Neden Pahalıdır?

Parfümde yapılan sağlık kontrolleri, içeriğinde kullanılan kimyasalların oranı, kullanılan malzemelerin kolay elde edilip edilmediği, çiçeklerin nadide olması ve işlenmesi, kaliteli ambalajlamaları ve şişelemeleri hep fiyatlarına yansır. Bu da parfümün fiyatlarını çeşitlendirir. Tabii parfümün özel üretim olması ve stok oranının düşüp düşmemesi de fiyatı değiştirir.

Parfüm Çeşitleri Nelerdir?

Parfüm çeşitleri kadın ve erkek parfümü diye olsa da yaş sınırı da parfüm çeşitlenmesi arasına girebilir. Aynı zamanda parfüm çeşitleri arasına mevsimlik parfümler de girer. Genelde kadınlar narenciye ve portakal çiçeği, yasemin, lavanta, çiğdem, sabunsu gibi kokuları kullanırlar. Reçine, çiçekler, yaprak ve dalların kokularını tercih ederler. Erkekler ise odunsu, marine, bergamut, portakal, limon, paçulya, sedir ağacı gibi kokuları tercih ederler.  Sitemiz içinde Paco Rabbane, Versace, Bond gibi daha nice çeşitler bulunmaktadır.  Kadın parfümleri içinde Chanel, Roberto Cavalli, Burberry gibi parfüm ve çeşitleri bulunmaktadır.

Outlet Parfüm ile Tester Parfüm Arasındaki Fark Nedir?

Outlet parfüm orijinal parfümdür. Şişe yapımı, kutulama vb. nedenlerle üretim aşamasında özür bulunan parfümlerdir. Bunlar ekonomik fiyatlarla satılır. Kutunun üzerinde içeriği bulunur. Satışa özel olarak hazırlanmış orijinal bir parfümdür.

Tester parfüm de orijinal parfümdür. Parfümü tanıtmak amacıyla yani reklam amacıyla yapılmıştır. Kutusunun ya da şişenin üzerinde satılmaz ya da satılır yazısı bulunur. Ekonomiktir. Parfüm denemek ya da karar vermek için idealdir.

Parfümün Kalıcı Olması İçin Nasıl Kullanılmalıdır?

Parfümün kalıcı olması, uzun süre dayanması için vücutta şu noktalara sıkılmalıdır:

  • İlk sıkıldığında en az 15 dk. beklenmelidir.
  • Temiz olan saçlara,
  • Biraz giysiye, yaka altlarına
  • Enseye
  • Bileklerin içlerine,
  • Kulak arkasına,
  • Dizlerin arkasına sıkılır.
  • Damarların cilde en yakın oldukları yerlere de parfüm kullanılmalıdır.

Parfüm Şişesinde Yazan EDP Ne Demektir?

En fazla koku veren kalıcı ve ağır kokulu olan parfümlerdir. Kış aylarında kullanılacak bir parfüm türüdür.

Parfüm Şişesinde Yazan EDT Ne Demektir?

Günlük kullanımlara en uygun olan ama aynı zamanda dört mevsim de kullanılabilen parfüm türüdür.  

Parfüm Şişesinde Yazan EDC Ne Demektir?

Kokulara alerjisi olan, fazla kokulardan hoşlanmayan kişiler için üretilmiştir. Koku süresi kısadır. Fazla üretilmezler.

Bir de esans oranı E, P ye kadar çıkan saf parfümler vardır. Oldukça pahalıdırlar ve özel üretirler.

Afrodaizyak Parfüm Türü Nedir?

Afrodit tanrıçasının adından gelen ve karşıt cinsin cinsel isteğini artırdığına inanılan Afrodaizyak parfüm türü de vardır.

Genç Yaştaki Kişiler Hangi Kokudaki Parfümleri Kullanırlar?

Şeker, çiçek gibi kokuları da genç yaştaki kişiler kullanmaktadır.

Parfüm Nasıl Yapılır? Neden Pahalıdır?

Parfüm için toplanılan malzemeler oldukça pahalıdır. Bazıları zor toplanır, bazıları zor bulunur. Bazıları ise örneğin çiçekse özel toplama şekli ve toplamadan sonra çiçek yapraklarının taze ve zedelemen toplanması, işlenmesi külfetlidir. Bu fiyatı farklılaştırıp pahalı yapar. Parfümün pahalı olmasının bir başka nedeni ise örneğin 1 ton çiçekten 100 gram kadar hammadde elde edilmesindendir.

BİZE ULAŞIN

Birbirinden Özel kampanyalarımızdan ve ürünlerimiz hakkında bilgi almak için Hafta içi
08:00 / 18:00'a kadar bize ulaşabilirsiniz.

BİZE YAZIN

Mecidiyeköy Mah. Şahinler Sok.
No:3/A Şişli/İstanbul
0850 885 17 08
  • image
  • image