X

Parfüm Kalıcılığı Nasıl Anlaşılır?

Parfüm Kalıcılığı Nasıl Anlaşılır?
Parfüm alırken kişilerin tercihi değişkenlik göstermektedir. Kimisi şekerli kokuları, kimisi ise daha taze yapıya sahip olan parfüm kokularını tercih etmektedir. Fakat hangi kokuyu tercih ediyor olursanız olun parfüm kalıcılığı hususu herkesin önemsediği durumlardandır. Doğru seçilen parfümler uzun ömürlü kalıcılığa sahiptir. Çoğu kişi parfümlerinin gün sonuna kadar kalabileceğini düşünerek satın alır. Fakat gözlemlenen sonuçlara göre bazı parfümlerin kokusu 1-2 saat sonra uçup gidebilmektedir.

Parfüm alırken kişilerin tercihi değişkenlik göstermektedir. Kimisi şekerli kokuları, kimisi ise daha taze yapıya sahip olan parfüm kokularını tercih etmektedir. Fakat hangi kokuyu tercih ediyor olursanız olun parfüm kalıcılığı hususu herkesin önemsediği durumlardandır. Doğru seçilen parfümler uzun ömürlü kalıcılığa sahiptir. Çoğu kişi parfümlerinin gün sonuna kadar kalabileceğini düşünerek satın alır. Fakat gözlemlenen sonuçlara göre bazı parfümlerin kokusu 1-2 saat sonra uçup gidebilmektedir.

Kişiler arasında parfüm kalıcılığı hakkında bilinen yaygın kanı, parfüm ne kadar pahalıysa kalıcılığının da o kadar uzun ömürlü olduğu düşüncesidir. Fiyat odaklı bakmanın yanı sıra bir parfümü kalıcı yapan hususların en başında kalitesi gelmektedir. Parfüm içerisinde bulunan notalar kalıcılığa etki etmekle birlikte çok daha fazla uçucu özelliğe sahip olabilmektedir. Sizler de Orijinal parfüm araştırması yapıyorsanız aşağıdaki hususlara dikkat etmenizde fayda vardır. İşte sizler için derlediğimiz parfümü kalıcı kılan faktörler;

·         Esans Yoğunluğu

Parfüm kalıcılığına etki eden en önemli durumlardan biri de esans yoğunluğudur. Esans yoğunluğu en fazla olan parfümler extract parfüm olarak bilinmektedir. Bu parfümler şişelerinin tasarlanış şeklinden koku pramidine kadar etki eden kalıcı ve prestij sahibi parfümleri içermektedir. Esans yoğunluğu oranı parfümün kalıcı oluşuna işarettir.

·         Koku Türleri

Baharatlı kokulardan çiçeksi kokulara kadar geniş kategorilere ayrılan parfüm esansları da kalıcılığa etki eden faktörlerdendir. Cilt tipine bağlı olan kalıcılık hususu göz ardı edilmemeli, cilt yapınıza göre koku tercihi yapabilirsiniz.

·         Saklama Koşulları

Parfüm kalıcılığı için saklama koşulları oldukça önemlidir. Kalıcılığı çok yüksek bir parfüme sahip olsanız bile sıcak veya nemli bir ortamda kaldığı sürece kalıcılığını yitirebilmektedir. Parfümünüzün kalıcılığını yitirmemesini istiyorsanız karanlık ve serin bir ortamda muhafaza etmenizde fayda vardır.

·         Ten Etkisi

Parfüm kokusu, tenden tene farklılıklar gözetebilir. Kuru cilt yapısına sahip olan kişiler parfüm sıkmadan önce nemlendiriciye başvurabilir ve böylelikle kalıcılığı artırabilir. Bununla birlikte soğuk havalar için baharatlı ve tatlı kokular tercih etmeniz yine kalıcılığı artıran durumlar arasındadır. Yine parfüm öncesi kokusuz vazelin tercih etmeniz durumunda da parfümün kalıcılığını artırabilirsiniz.

·         Kullanma Sıklığı

Gün içinde parfüm kullanma sıklığını arttırmanız bilinenin aksine olumsuz sonuçlar verebilmektedir. Çok az ya da çok sık kullanmak yerine belli başlı noktalara parfümü sıkmanız kalıcılığa etki etmektedir.

Yukarıda verilen hususlar bir parfümün kalıcılığını artırabilen püf noktalardır. Orijinal parfüm alıp gün boyu kalıcılık sağlayabileceğini düşünen fikirler bazen doğru olabilmekle birlikte bazen de umduğunuzu bulamamanıza sebep olur. Orijinal parfüm üreticileri koku kalıcılığının ortalama 8 saat olmasına dikkat etmektedir. Genellikle iyi sonuçların alınmasına vesile olan orijinallik konusunda çeşitli kısıtlamaların getirildiği de bilinmektedir. Bunun en önemli sebepleri arasında parfümün zamanla vücutta oluşan kötü kokularla karışabilmesi ve parfüm değişiminde kolaylık yaşanabilmesiyle ilgilidir.

Edt Parfüm Nedir?

Edt parfüm, Edp parfüme göre daha az esans yoğunluğuna sahip olan parfüm çeşitleridir. Ortalama %5 ile %8 arası koku kalıcılığına sahiptir. Konsantre oranı ise %7 ile %15 arasındadır. Edt parfüm kullanmanız halinde gün içinde yaklaşık 4 saat kalıcı etkiyi hissedebilirsiniz. Çiçeksi kokulara sıklıkla rastlayabileceğiniz bu parfüm çeşitleri 4 mevsim kullanılabilmektedir. Özellikle gündelik kullanımlarda öne çıkan edt parfümler orijinal parfüm kategorisi içerisinde de yer alır. Edp parfüme göre daha az kalıcı etkiye sahip olan bu parfümlerde farklı notaları tercih edebilir, size en uygun olana karar verebilirsiniz.

Edp Parfüm Nedir?

Edp parfüm, esans yoğunluğu fazla olan ve uzun süre etki bırakan parfümler arasında yer alır. Esans yoğunlukları ortalama %10 ile %20 arasında değişebilmektedir. Bu parfümlerde etanol adı verilen alkol miktarı sudan daha yüksektir. Genellikle baskın kokuları barındıran Edp parfüm, gün içinde yaklaşık 7 saat kalıcı olabilmektedir. Baharatlı, çiçeksi ya da farklı esans aromalara sahip olan bu parfümlerde kendinize en uygun olanı tercih edebilirsiniz. Her mevsim kullanılabilen bu parfümler daha çok kış mevsimlerinde ve özel davetlerde ön plana çıkabilmektedir. Edp parfüm çeşitlerini orijinal olanlardan yana da kullanabilir, orijinal parfüm fiyatları arasında değerlendirme yaparak en uygun Edp parfüme karar verebilirsiniz.

BİZE ULAŞIN

Birbirinden Özel kampanyalarımızdan ve ürünlerimiz hakkında bilgi almak için Hafta içi
08:00 / 18:00'a kadar bize ulaşabilirsiniz.

BİZE YAZIN

Mecidiyeköy Mah. Şahinler Sok.
No:3/A Şişli/İstanbul
0850 885 17 08
  • image
  • image