X

Parfüm Türleri

Parfüm Türleri
Tester parfüm ürünü denildiğinde akla insanların denemesi için üretilmiş olan ve şişelerde bulunan ufak boyutlardaki parfüm çeşidi gelir. Genellikle alışveriş mağazalarına gelen müşterilerin denenmesi amacıyla oluşturulmuş olan bu parfüm türleri, tester parfüm ücretsizdir. Dünyaca ünlü bazı markalar ise orijinal boyutları çok pahalı olması sebebiyle şu yönetimi uygularlar. Çıkartmış oldukları tester parfümleri ücretli olarak satışa sunarlar.

 Orijinal Parfüm Nedir?

 

 Orijinal parfümler genellikle 2 çeşidi olmaktadır. Edp ve Edt şeklinde iki şekilde satışa sunulur. Edp parfüm kalıcılığı ve fiyatı daha yüksektir. Edt parfümlerin ise fiyatı edp parfüm türüne göre daha makul olur. Ayrıca orjinal parfüm türleri dünyaca ünlü markalar tarafından koleksiyon olarak çıkartılabilir. Kalıcılığı ucuz parfüm türlerine göre daha fazla olur. Edp parfüm direkt olarak tene, vücuda sıkılır. Edt parfüm ise giysi ve kıyafetlerin üzerine sıkılır. Duştan sonra 2 fıs sıktığınız orijinal parfüm gün boyu kalıcı olur. Orijinal parfüm kokuları çiçeksi, seksi, ferah, temiz, şekerli ve benzeri gibi birçok farklı seçenek sunmaktadır. Ten kokunuza uygun olarak kendi kokunuzu keşfedebilirsiniz.

 

 Ucuz Parfüm Nedir?

 

 Ucuz parfüm türleri genellikle orijinal parfüm türlerini taklit etmeye çalışan türlerdir. Yoğunluk ve kalıcılık olarak orijinal parfümler kadar başarılı değildirler. Ucuz parfümlerde keskin kokular tercih edilmemelidir. Ucuz parfümlerde daha çok çiçeksi ve ferah kokular tercih edilmelidir. Ucuz parfümler gün içerisinde ter kokusuyla karıştığı zaman çok rahatsız edici bir koku ortaya çıkartmaktadır. Bu yüzden eğer ucuz parfüm denenmek isterse mutlaka ağır kokulardan kaçınılmalıdır. Eğer ekonomik olarak orijinal parfümler pahalı gelirse tester parfümlere yönelmekte fayda vardır.

 

 Parfüm Türleri ve Boyutları Nelerdir?

 

 Parfüm türleri genellikle çiçeksi, cezbedici, temiz kokulu, tatlı, baharatlı kokular olmak üzere birçok gruba ayrılır. Parfüm boyutları ise genellikle 30 ml, 50 ml, 75 ml, 100 ml, 125 ml olmak üzere 4 gruba ayrılır. Tester parfümler ise genellikle 1 ml, 2 ml, 5 ml olmak üzere gruplara ayrılırlar.

 

BİZE ULAŞIN

Birbirinden Özel kampanyalarımızdan ve ürünlerimiz hakkında bilgi almak için Hafta içi
08:00 / 18:00'a kadar bize ulaşabilirsiniz.

BİZE YAZIN

Mecidiyeköy Mah. Şahinler Sok.
No:3/A Şişli/İstanbul
0850 885 17 08
  • image
  • image