X

İnsanlar Ve Parfümlerin İlişkisi

İnsanlar Ve Parfümlerin İlişkisi
İyi bir parfümün verdiği güzel his, refah duygumuz ve yaşam kalitemiz için hayati bir rol oynar, bizi doğa ile uyum içinde tutar, bizi tehlikeler konusunda uyarır ve diğer insanlar, yerler ve şeyler hakkındaki farkındalığımızı arttırır. Karşılaştığımız kişilere cevap vermemize yardımcı olur, ruh halimizi, odada ne kadar kalacağımızı, kiminle konuştuğumuzu ve kimi tekrar görmek istediğimizi etkileyebilir.

Herkesin Kokusunun Parmak İzi Var

 

 Herkesin genleri, cilt tipleri, diyetleri, ilaçları, ruh hali ve hatta hava durumu gibi birçok faktör tarafından belirlenen kendine has bir koku kimliği veya koku parmak izi vardır. Bu nedenle iki farklı kişi aynı tester parfüm kullansa da diğer insanların duyacağı koku farklı olacaktır. Hiçbir iki insan aynı kokuyu aynı şekilde koklamaz. Ayrıca, bireylerin koku alma hissi, fiziksel sağlık, son alınan ilaçlar ve yenen yiyecekler gibi fizyolojik durumlarına bağlı olarak günden güne değişir.

 

 On Bin Farklı Kokuyu Tanıyorsunuz

 

 Ortalama bir insan yaklaşık on bin farklı koku tanıyabilir. Bu sayede kendinize en çok yakışacağını düşündüğünüz outlet parfüm seçeneğini binlerce koku arasından seçebilirsiniz. Tat alma duyumuz, koku alma duyumuzdan büyük ölçüde etkilenir.

 

 Tat alma duyumuzun yaklaşık yüzde sekseninden sorumlu koku alma duyumuzdur. Koku duyumuz olmadan tercih edeceğiniz koku orjinal parfüm de olsa ayırt edemezsiniz. Böyle bir durumda tat duyumuz da sadece beş farklı duyumla sınırlıdır. Karşılaştığımız diğer tüm tatlar kokudan geliyor. Bu yüzden, burnumuz tıkandığında, yiyeceklerin çoğu yumuşak veya tatsız görünür.

BİZE ULAŞIN

Birbirinden Özel kampanyalarımızdan ve ürünlerimiz hakkında bilgi almak için Hafta içi
08:00 / 18:00'a kadar bize ulaşabilirsiniz.

BİZE YAZIN

Mecidiyeköy Mah. Şahinler Sok.
No:3/A Şişli/İstanbul
0850 885 17 08
  • image
  • image