X

Mevsimsel Parfüm Seçimi Nasıl Yapılır?

Mevsimsel Parfüm Seçimi Nasıl Yapılır?
Güzel kokuların insanları daha iyi hissettirdiği, temizlik ve ferahlık hissi vererek pozitif etkilediği artık hiç de küçümsenmeyecek bir gerçek gibi görünüyor.Bir parfüm daha güçlü ve kendinden daha emin hissetmenizi bile sağlayabiliyor. Sizi tanımlayan adeta imzanız gibi olacak kokunuzun olması önemli. Sizinle özdeş, etrafınızdakilerin kokunuzu aldığında sizi anımsatan parfümler kimliğinizin bütünleyici bir parçası.

Parfüm seçimi yapılırken mutlaka zevkiniz önemlidir fakat ten özellikleri mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Parfümün kalıcılığı ve üzerinizde bıraktığı etkide bu oldukça önemlidir. Peki ya mevsimler, mevsim değişimleri yaşanırken parfüm tercihlerimiz de değişmeli mi?

Her mevsimin kendine has, o mevsimin çağrışımlarını yansıtan bir kokusu olmalı mı..

➖İlkbahar mevsiminde daha çok çiçek kokuları içeren parfümler uygun olabilir.  Gül, zambak, papatya gibi kokuların yanında menekşe, leylak ve frezya çiçeklerinin kokuları ilkbaharın o hafif tatlı ılık hallerine daha çok yakışır gibi görünüyor. 

➖Yaz mevsimi gelince havaların ısınmasıyla birlikte, daha taze, daha ferah notalar içeren parfümleri tercih edebilirsiniz. Yaz aylarındaki sıcak ve nemli havalar parfümün çabuk uçmasına neden olurken, bu da kokunuzun kalıcılığının uzun olmamasına sebep olur. Bu sebeple yaz aylarında kullanacağınız parfümün yağ oranının düşük olmasına özen göstermek, hafif ve taze kokuları tercih etmek, sıcaktan bunaldığınız yaz aylarında kendinizi daha ferah ve zinde hissetmenizi sağlar. Sıcak yaz günlerinde kullanacağınız parfümün içinde özellikle limon, mandalina, greyfurt özlerinin bulunması enerji verir.

 ➖Sonbaharda mevsime göre parfüm seçimi için ise daha romantik kokular önerilebilir. Örneğin çilek, şeftali, limon ağacı ya da portakal kokuları bu mevsimin o hüzünlü ve romantik tarzına göre daha uygun olabilecek tercih edebileceğiniz kokularıdır. 

 ➖Kış mevsiminin serin havası etkisiyle koku molekülleri daha yavaş hareket eder, bu sebeple kokular çok çabuk uçmaz. Kış aylarında kullanılan kokuların daha kalıcı olmasının sebeplerinden biri budur. Güçlü ve baharatlı, daha koyu notalar içeren kokuları tercih edebilirsiniz. Böyle kokular parfümünüzün gün boyunca etkili ve kalıcı olmasını sağlar. Kehribar, vanilya, gül ağacı özleri, amber, misk, paçuli gibi odunsu ve baharat kokuları soğuk kış ayları için ideal aromalara sahiptir.

 

Sonuç olarak anlaşılan şu ki parfüm tercihleri de mevsimlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Sıcak günlerin mevsimi yaz, daha taze ve ferah kokuların kullanımını gerektirirken, soğuk ayların mevsimi kış, kalıcılığı yüksek olan kuvvetli mistik notalara sahip daha baharatlı kokuları tercih etmenizi uygun gösteriyor gibi. 

Tamamen kişisel bir tercih tabii ki bu anlattıklarımız. Markalar bu anlamda, tüketicilerin kişisel tercihlerini göz önünde bulundurarak birçok ürün yelpazesini koku dünyasına sunuyor. Önemli olan doğru ve imzanızı yansıtacak kokuyu bulabilmek.

gümrük malları güzel mis kokulu günler diler..☺️

BİZE ULAŞIN

Birbirinden Özel kampanyalarımızdan ve ürünlerimiz hakkında bilgi almak için Hafta içi
08:00 / 18:00'a kadar bize ulaşabilirsiniz.

BİZE YAZIN

Mecidiyeköy Mah. Şahinler Sok.
No:3/A Şişli/İstanbul
0850 885 17 08
  • image
  • image