Orijinal Tester Parfüm Nedir ?

Orijinal Tester Parfüm Nedir ?
Kozmetik ürünler içinde parfümler pek de vazgeçemediğimiz ürünler içinde yer alıyor. Hepimiz misler gibi kokmak istiyoruz. Günümüz şartlarına bakıldığında parfümler fiyatları açısından oldukça bütçeyi zorlar durumdalar. Durum böyle olunca da tester parfümler daha bir tercih sebebi olabiliyorlar.

 

Peki bu parfümler ile ilgili hep duyduğumuz parfüm de koku notaları konusu nedir, biraz buna açıklık getirelim.. Bir parfümün sıkıldıktan sonra ki, kokusunu yayma aşamalarına parfümün notaları denir. Parfümde üç adet nota olması gerekir. Parfümde ki kokular üst nota, orta ve alt nota olmak üzere üç farklı esansa ayrılarak incelenir. İlk sıkıldığında net olarak alınan koku, o parfümün üst notasıdır. Parfümün temasını ve karakterini yansıtan kısmı orta notadır.Parfümün kalitesini ve kokusunun kalıcılık başarısını belirleyen kısmı ise alt notasıdır.

 

Tester Parfümü Orjinal Parfümden Ayıran Özellikler?

Tester parfüm, orijinal parfüm ile aynı içerik yani kokuya sahiptir. İkisi arasında hiçbir farklılık yoktur. Tester parfümler ile orijinal parfümler arasındaki tek ve belirgin farklılık kutlularındadır.Tester parfümler, orijinal parfüm kutularında değil tester parfümler için özel olarak hazırlanmış, orjinal parfüm kutularına göre daha basit ve sade kutular içinde olurlar. Tester parfüm kutularının üzerinde deneme parfümü olduğuna dair yazılar bulunur.

Parfüm firmaları satış noktalarına ürün gönderirken,  orjinal parfümlerin yanında belirli sayıda genellikle sade ve  beyaz kutularda, kapaksız olarak ve şişenin üzerinde "tester" ibaresi bulunacak şekilde deneme ürünü yani bir diğer adıyla tester parfümleri de  gönderirler.Firmaların tek bir tester numunesi vardır ve bu numune, deneme parfümler her satış noktasında aynı görünüşte olurlar.

Tester kutularının üzerinde; tester, testeur, demoware, demonstrasyon testeur, not for sale şeklinde yazılar olur, yada herhangi bir yerine etiket olarak yapıştırılmış olabilir. Yazılar yabancı olmakla birlikte, markalara göre farklı dillerde olabilirler.Tester Parfüm  şişeleri orjinal parfümlerin şişesi ile aynıdır, şişelerde herhangi bir fark görülmez. Tek farklılık, şişe üzerinde veya şişenin alt kısmındaki etiketlerinde aynen kutunun üzerindeki gibi tester olduğunu belirten yazılardır.

Tester parfüm şişelerinin bir kısmı kapaklı bir kısmı da kapaksız olurlar ve bu durum parfüm markasına göre değişir, fakat değişmeyen bu ürünlerin satış noktasında aynı olduğudur. Yani bir satış noktasında kapaklı olan bir tester parfüm başka bir satış noktasında kapaksız olmaz. 

 

Tester Parfüm Neden Tercih Edilir? 

Tester parfümler satın alma gücü daha düşük olan parfüm tüketicileri tarafından, orijinali çok daha pahalı olması dolayısıyla tercih edilir. Çünkü kokusu, rengi, koku notaları ve kalıcılığı açısından orjinali ile yüzde yüz aynı ve hiçbir farklılığı olmayan bu tester ürünler daha ucuzdur. İçeriği aynı olduğu gibi şişeleri de aynı olan bu parfümlerde,  şişe üzerinde veya alt kısmındaki etiketlerinde aynen kutusunun üzerindeki gibi tester olduğunu belirten uyarı yazıları bulunmaktadır. 

Ambalaj farkı dışında hiç bir farklılığı olmayan deneme ürünü bir diğer adıyla tester parfümlere daha ucuza  sahip olmak çok mantıklı bir alışveriş seçeneği değil midir?Bu oldukça mantıklı ve bütçeye katkı sağlayan sebepten dolayı da  tester parfümler,  parfümlerinden vazgeçmeyen tüketiciler tarafından oldukça tercih edilmektedir. 

BİZE ULAŞIN

Birbirinden Özel kampanyalarımızdan ve ürünlerimiz hakkında bilgi almak için Hafta içi
08:00 / 18:00'a kadar bize ulaşabilirsiniz.

BİZE YAZIN

Mecidiyeköy Mah. Şahinler Sok.
No:3/A Şişli/İstanbul
0850 885 17 08
  • image
  • image