Parfüm Esans Değerleri Ve Notaları 

Parfüm Esans Değerleri Ve Notaları 
Parfüm dünyası bir diğer adıyla koku dünyası, oldukça büyük ve bu dünyanın içinde birçok tanımla karşılaşıyoruz. Bunların ne anlama geldikleri bazen gerçekten kafa karıştırıyor olabilir. Hadi şimdi biraz inceleyelim bu dünyanın özelliklerini.

Parfümün Kalıcılık Değerleri?

 

Koku dünyasında parfüm denilince akla yoğun konsantrasyonda esans içeren koku formu gelir. Konsantrasyon oranı düştükçe kokuların formlarında da değişim oluyor. 

Parfüm kutuları üzerinde gördüğümüz 

Eau de Parfum - EDP(%15-20)

Eau de Toilette –EDT (%5-15)

Eau de Cologne – EDC (%1-4)

Bu değerler parfümün içeriklerinin oranlarıyla kalıcılığını belirleyen değerlerdir.....

Parfüm Notaları Nedir?

Parfümü esanslar oluşturuyor ve bu esansların kalıcılık süreleri özelliklerine göre değişiyor. Nedir bu özellikler dediğimizde devreye notalar giriyor. Yani bir diğer ifadeyle nota, esansların uçuculuklarına göre sınıflandırılması anlamına geliyor. Parfümde üç temel nota kabul ediliyor.

Üst Nota Tepe Notası 

Üst nota uçucu ve yoğunluğu düşük esanslardan oluşuyor. Bu notanın etkisi iki – üç dakikada geçiyor. Aslında çoğu kaynakta bakılınca bu nota kısa bir etki bıraktığı için çok da önemsenmiyor ama kokuyla ilk tanışma notası olduğundan dolayı üst nota parfümün kişiliğini ortaya koyuyor da diyebiliriz.Turunçgil ve zencefil kokuları keskin ve çabuk uçtuğu için üst notalarda oldukça fazla kullanılır.

Orta Nota Kalp Notası 

Parfümün gerçek kokusu üst nota yok olduktan sonra, işte bu notada ortaya çıkıyor. Orta notanın etkisi bir saate kadar sürebiliyor. En belirgin halini cilde yerleştikten sonra belli eden bu notalarda genellikle çiçeksi ve aromatik kokular kullanılır. Parfümün karakterinin açığa çıktığı orta nota, parfümün anlaşılabilmesi açısından oldukça önemlidir. 

Alt Nota Dip Notası 

Kokunun tene yerleşmesinin ve orta notanın kaybolmasının ardından çıkan koku. Kullanılan esanslar yoğunluk ve kalıcılık açısından en güçlü olanlardır. Parfümün kalıcılığına göre etkisi 24 saat sürebilir. Parfümün kalıcılığını olduğu kadar, bir anlamda kalitesi ve başarısını da ifade eden nota alt notadır.

Bu değerlendirmeyle bakıldığında parfüm dediğimizde kast edilen kokunun esas kendisi olarak görülebilir. Görünen o ki bütün notalar parfüm oluşumunda oldukça önemli değerler oluşturuyor. Bu nedenle kaliteli bir parfüm kullanmak istiyorsanız seçim yaparken mümkün olduğunca bütün notaları değerlendirerek hareket etmek en doğrusu olacaktır. 

BİZE ULAŞIN

Birbirinden Özel kampanyalarımızdan ve ürünlerimiz hakkında bilgi almak için Hafta içi
08:00 / 18:00'a kadar bize ulaşabilirsiniz.

BİZE YAZIN

Mecidiyeköy Mah. Şahinler Sok.
No:3/A Şişli/İstanbul
0850 885 17 08
  • image
  • image