Parfümü Nasıl Saklamalıyız?

Parfümü Nasıl Saklamalıyız?
Parfümü nasıl ve neye göre seçtiğimiz kadar onu nasıl saklayacağımız da oldukça önemli... Parfümün saklanma şekli bir bakıma onun kalitesi hakkında da ipucu veriyor desek yanılmayız. Parfüm birçok kıymetli yağ ve esansın bileşiminden oluşan özel bir karışımdır. Parfümlerin de bir son kullanma tarihi olduğunu söyleyebiliriz. Diğer yandan bir parfüm ne kadar doğru ve iyi koşullarda saklanırsa kullanım ömrü de o kadar uzun olur.

Parfümün Özelliğini Uzun Süre Koruması İçin Yapılacaklar?

Parfümün hangi şartlarda saklanması gerektiği konusunda parfüm üreticilerinin ve parfüm uzmanlarının önerilerini biraz araştırdık ve sizler için aşağıda sunuyoruz..

*Parfümlerin güneş ışığından uzak bir yerde saklanması gerekir. Doğrudan güneş ışığı parfümü oluşturan içeriklerin formülasyonunu bozabilir. Bu sebeple parfümlerinizi saklamak için dolap içi veya çekmecenizin bir köşesini  kullanmanızda fayda var.Bu sayede parfüm ışıktan uzakta saklanmış olur ve daha uzun süre özelliğini korur.

*Parfümler oda sıcaklığında saklanmalı  ve aşırı ısıya maruz bırakılmamalıdır.

*Parfümlerin her zaman orijinal şişelerinde saklanması ve ağzı hava almayacak şekilde korunması gerekir.

*Parfümün en yoğun malzemesi alkoldür ve alkol çok uçucu bir maddedir. Parfüm şişesi hava alacak şekilde bırakılmamalıdır. Bu şekilde kalırsa içeriğindeki alkol ve esanslar uçar. Bu hem parfümün okside olarak bozulmasına hem de özelliğini kaybetmesine sebep olabilir.

*Parfümleri özellikle seyahat sırasında ayrı bir kişisel bakım veya parfüm çantasında taşımanız çanta içinde yanlışlıkla ağızının açılmasını ve hava almasını engeller.

*Eğer parfümünüzü uzun süre kullanmayacaksanız buzdolabında saklamanızda fayda var. Buzdolabı koşullarında parfüm hem içindeki alkol ve kimyasalların daha uzun dayanması hem de esansların daha kalıcı olması sebebiyle uzun ömürlü olacaktır.

*Ayrıca uzun süre kullanılmadan bekletilen parfüm şişelerini ara sıra çalkalayarak içindeki karışımın homojen kalmasını sağlamak daha doğru olacaktır.

Parfümün Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Parfümünüz bozulursa bunu mutlaka fark edersiniz, çünkü ilk aldığınız gibi kokmayacaktır. Parfüm eğer az bozulursa kalıcılık değerleri düşer ve parfümlerin notaları olduğunu düşündüğümüzde ise bazı notalar kaybolur. Eğer çok bozulursa, ekşimsi ve plastik türü koku oluşur.

Parfümün Dayanma Süresi Nedir?

Parfümün özelliğini kaybetmeden saklanabileceği süre kesin olarak olmamakla birlikte parfüm üreticileri parfümlerin raf ömrünü 3 ile 5 yıl arasında vermektedir. İyi kalite orijinal parfüm normal saklama şartlarında kutusu açılmadan en az 5-6 yıl boyunca özelliğini kaybetmeden kalabiliyor olmalı.  

Diğer yandan kalitesiz veya sahte parfümlerin dayanım süresi orijinal parfümler ile kıyaslanamayacak kadar çok kısadır. Tamamen kimyasal esanslardan üretilen sahte parfümlerin kokuları birkaç aylık kısa sürede bozulabilmektedir. Bu nedenle de bu tip ucuz parfümler genellikle taze yapılır ve yapıldıktan hemen sonra az miktarda partiler ile piyasada satılırlar.

BİZE ULAŞIN

Birbirinden Özel kampanyalarımızdan ve ürünlerimiz hakkında bilgi almak için Hafta içi
08:00 / 18:00'a kadar bize ulaşabilirsiniz.

BİZE YAZIN

Mecidiyeköy Mah. Şahinler Sok.
No:3/A Şişli/İstanbul
0850 885 17 08
  • image
  • image