Seçtiğiniz Parfüm Kişiliğinizi Yansıtıyorsa?

Seçtiğiniz Parfüm Kişiliğinizi Yansıtıyorsa?
Nasıl koktuğunuz en az nasıl göründüğünüz kadar önemlidir. Öyle ki kokunuz imzanız gibidir desek hiç de abartmış olmayız.

Bazen birisinde duyduğunuz parfümü gider denersiniz ve size yakışmadığını düşünürsünüz ama o kişide çok hoş duruyor olabilir. Ya da şişesini çok beğenerek aldığınız bir parfüm sonradan çok sıradan gelebilir. 

Ten farkı, karekteristik özellikleriniz parfüm seçimi konusunda oldukça önemli kriterler. 

 

Yapılan araştırmalar tercih ettiğiniz parfümün nasıl biri olduğunuza dair ipuçları verdiği yönünde...

 

Öyle ki; oryantalist daha ağır kokuları tercih edenlerin biraz daha kıskanç, baharatlı aromatik kokuları sevenlerin ise daha kendine güvenli kişiler olduğunu söylüyor uzmanlar...

 

Tercih ettiğiniz parfümün nasıl bir kişilik yapısını yansıttığını öğrenmek istemez misinizBundan yola çıkarak seçtiğiniz kokuların, üzerinizde bıraktığı izler ve sizin kişiliğiniz hakkında nasıl ipuçları verdiğini biraz araştırma yapıp fikir verelim istedik. 

 

Genellikle çam ve sedir ağacından elde edilen odunsu kokular diğer kokulara göre daha kalıcı ve ağır kokulu parfümlerdir. Bu tarz parfümleri tercih eden kişiler; Atılgan, dik kafalı, agresif, kararlı ve kendinden emin insanlardır. 

Gül, yasemin, şeftali, elma, kavun, karanfil, nergis, gardenya ve menekşe gibi kokulardan oluşan çiçek ve meyve kokuları; Duygusal, hassas, yumuşak, nazik, önsezili, içe kapanık, anlayışlı ve ilgili kişiler tarafından tercih edilirler. 

Çam, ardıç, çimen ve sümbül gibi esans özlerinden oluşan yeşillik grubunda ki kokuları  ise  doğayı seven, rahat, titiz, çalışkan, kendini genç hisseden, dinamik ve dakik kişilerin tercih ettiği gözlemlenmiş. 

İnsana deniz kokusunu, taze dağ havasını anımsatan kokuların sportif, dinamik, hızlı ve çekici kişilere uygun olduğu,  yaşam şekli bu tarz olanlar tarafından daha çok tercih edildiği belirtiliyor. 

Tarçın, kakule, zencefil, misk ve vanilya gibi  biraz daha ağır özlerin oluşturduğu gruptaki, oryantal kokuları kullananlar tutkulu, çekici, gizemli, kıskanç, romantik, olgun ve güçlü bir kişiliğe sahiptir. 

Hindistan cevizi kokusunu andıran daha kremsi hissi veren yumuşak kokular; Hassas, yumuşak ruhlu, nazik, titiz kişiler için uygun seçim olabilir. 

Çikolata, vanilya, karamel ve bal gibi tatlı kokular; Lüksü seven, daha çocuksu ve yardımsever kişilikleri yansıtıyor.

 

En Kolay Hediye Parfüm Olabilir Mi? 

 

Arkadaşınıza ya da sevgilinize hediye alacaksınız, ilk başta parfüm oldukça kolay garantili bir seçenek gibi gözükse de aslında seçmesi en zor hediyelerin başında geliyor. 

Görünen o ki; kişiliklerimiz parfüm seçimlerinde gizliden gizliye ne çok şey ifade ediyor aslında, kendinizi tanıyıp seçim yapmak zorken düşünsenize hediye almak istediğiniz kişiyi ne kadar tanıyor olduğunuz da önemli. 

Eğer bir arkadaşınıza hediye olarak parfüm alacaksanız, orijinal parfüm olmasına dikkat ettiğiniz gibi, seçiminizi onun özelliklerini göz önünde bulundurarak yapmanız en doğrusu olacaktır.

BİZE ULAŞIN

Birbirinden Özel kampanyalarımızdan ve ürünlerimiz hakkında bilgi almak için Hafta içi
08:00 / 18:00'a kadar bize ulaşabilirsiniz.

BİZE YAZIN

Mecidiyeköy Mah. Şahinler Sok.
No:3/A Şişli/İstanbul
0850 885 17 08
  • image
  • image